Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 червня 2018 р.

Більше 660 новобранців поповнили лави Державної спеціальної служби транспорту

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У Державній спеціальній службі транспорту чергове поповнення. У суботу, 16 червня, 661 військовослужбовець у 8-му навчальному центрі урочисто  склав присягу на вірність українському народові.

Цей день для молодих солдат запам’ятається надовго, адже в  урочистій церемонії взяв участь Міністр оборони України Степан Полторак, який вперше прибув до Центру з візитом. 

На урочистій присязі також були присутні заступник Чернігівського міського голови – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, рідні  та близькі солдатів.

Більше півроку тому Верховна Рада України передала Держспецтрансслужбу в підпорядкування Міністерству оборони. За цей час, за словами Степана Полторака, зроблені серйозні кроки щодо покращення грошового утримання військовослужбовців, а також технічного озброєння й оснащення.

У 8-му навчальному центрі солдатів навчатимуть професіям сапера, механіка, водолаза, чи будь-якій іншій спеціальності за 37 напрямками, яким навчають у цьому центрі.

Залежно від спеціальності, вчитися цим юнакам доведеться 3-4 місяці, після чого їх направлять до відповідних військових частин. Приблизно половина з них поїде до інших областей України, решта - залишиться в Чернігові.

 

 


Прес-служба Чернігівської міської ради за матеріалами ТРА "Новий Чернігів"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!