Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 березня 2018 р.

Всі підприємства, готові виготовити таблички з назвами вулиць, будуть запрошені до участі в тендері


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Управління ЖКГ визначено Чернігівською міською радою в якості замовника робіт по встановленню покажчиків вулиць, назви яких змінилися в рамках процесу декомунізації.

Варто зауважити, що управління є виконавцем робіт та працює на основі макету та рекомендацій, наданих робочою групою з дизайн-коду міста Чернігова. Власне, через тривалу процедуру підготовки макету робочою групою і виникла затримка із заміною вказівників назв вулиць. Тільки після отримання відповідних рекомендацій у січні поточного року уже більш предметно проводився моніторинг актуальних цін на виконання робіт.

Кошторис розраховувався згідно наступних параметрів, рекомендованих робочою групою з дизайн-коду міста Чернігова:
1. Вказівники мають бути виготовлені із заліза. 
2. Покриття табличок – склоемаль.
3. Вказівник має бути виготовлений з бортом та прихованим кріпленням.

Загалом планується провести заміну 2684 табличок (1342 комплектів, до яких входять два окремі вказівники: один – з назвою вулиці, інший – з номером будинку). З них: 2194 табличок – перейменовані вулиці міста, 490 передбачається замінити в центральній частині міста.

У відкритому доступі була знайдена інформація про кілька підприємств, що спеціалізуються на роботах, згідно з рекомендаціями робочої групи. У відповідь на запит УЖКГ актуальний кошторис надало тільки підприємство з м. Харкова – ТОВ «УКРТРАНССИГНАЛ». Це підприємство виготовляло таблички для Дніпра та Києва.

За розрахунками, проведеними на основі отриманого кошторису, повна вартість робіт орієнтовно складає 1250,0 тис. грн. До загальної вартості входить вартість виготовлення табличок та монтажні роботи.

Обов`язково буде проведена тендерна процедура, яка дозволить визначити переможця, що запропонує найнижчу ціну. Тобто реальна вартість заміни вказівників вулиць може бути нижчою за 1250,0 тис. грн. Але це стане зрозуміло тільки після завершення тендеру.

Тендер буде відкритим, проходитиме в системі публічних закупівель "PROZORRO". Про його початок буде повідомлено додатково, але вже зараз місто Чернігів запрошує до участі в ньому всі підприємства, котрі готові виконати ці роботи.

Варто зауважити, що, за рішенням депутатів міської ради, замість транслітерації назв вулиць буде вказаний їх переклад. На фото ж представлений ще старий варіант з транслітерацією назви. Просимо зважати на це – відповідні зміни до макетів ще будуть внесені.

Додамо, що таблички в чорно-коричневих кольорах призначені для розміщення в історичній частині міста Чернігова, таблички в чорно-білій гамі монтуватимуться на інших вулицях.


* (На фото в слайдері представлений ще старий варіант макету з транслітерацією назви. 
За рішенням депутатів міської ради, замість транслітерації назв вулиць буде вказаний їх переклад. 
Просимо зважати на це – відповідні зміни до макетів ще будуть внесені.
Фотографія представлена як приклад комплекту вказівників. Одна табличка – з назвою вулиці, інша – з номером будинку).



За інф. Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!