Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 грудня 2017 р.

У наступному році міський голова доручив максимально забезпечити у місті доступність для людей з особливими потребами


Фото № 1

12 грудня під час розширеної міської наради у Чернігівській міській раді міський голова Владислав Атрошенко дав доручення відповідним комунальним службам щодо виконання спеціальних норм зі створення безбар’єрного середовища для людей з особливими потребами у Чернігові.

Всі необхідні заходи мають бути виконані вже у наступному році. Зокрема, мова йшла про влаштування спеціально відведених місць на майданчиках для паркування транспортних засобів людей з інвалідністю, та  маркування таких місць у відповідні кольори. 

Крім того, необхідно облаштувати тактильною плиткою всі переходи та підходи до приміщення УТОС для малозрячих та незрячих людей, забезпечити звуковим супроводом світлофори на пішохідних переходах у місті та оголошення зупинок.

Також сьогодні, у період розвитку інформаційного суспільства, масової комп’ютеризації людям з вадами зору та слуху необхідно забезпечити доступ до інформаційного світу, який є одним із найважливіших джерел інформації.

Міський голова дав завдання пристосувати існуючі офіційні веб-сайти структурних підрозділів міської ради до потреб людей з порушеннями зору та слуху, зробити їх доступними, використовуючи адаптивні програми для зчитування тексту. Відповідне доручення Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка нещодавно надійшло до всіх органів державної та виконавчої влади в країні.

Владислав Атрошенко також зауважив, що потрібно ретельно вивчити, як практично реалізовувати всі ці кроки для забезпечення доступності людей з обмеженими фізичними можливостями. Для цього міський голова порадив відповідним структурним підрозділам поспілкуватися з фахівцями, лікарями і максимально втілити у Чернігові всі ці позиції. 


Прес-служба Чернігівської міської ради 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!